zondag 4 september 2011

Cultuurbarbaar tijdelijk(?) verhuisd

Het heeft nu lang genoeg geduurd. Ik heb sterk het gevoel dat wij (bijna 400.000 webloggers) aan het lijntje worden gehouden door de mensen die bezig zijn met de migratie van weblog.nl naar Wordpress.  Nu wordt weer beloofd dat maandag, uiterlijk dinsdag, de klus geklaard is. We zien het wel, maar ik wil nu ook wel wat kwijt van de afgelopen weken, dus daarom maar even dit tijdelijke blog.
Wie dit kan en wil lezen: welkom terug! En dank dat je de moed niet hebt opgegeven! Velen van jullie die deze woorden lezen, moeten wel over een ongelooflijk engelengeduld beschikken, want De Cultuurbarbaar is bijna twee weken offline geweest.  Wat zeg ik: is nog offline. Oorzaken? Geen idee. Er zou aanvankelijk sprake zijn van een miscommunicatie tussen de beheerders van Weblog.nl en Typepad bij de migratie naar Wordpress, daarna was er een gebrek aan servercapaciteit op alle blogs te emigreren, en nog wat van die dingen. Is dat waar? Mogelijk, maar het is uiteraard van belang voor de migreerders om niet frank en vrij een mogelijk zwart(er) scenario te etaleren,  het is niet in het belang van hun werkgever Sanoma dat iedereen nu massaal overstapt. Al was het maar uit publicitair oogpunt.
Wie nu denkt dat ik de afgelopen weken de hele tijd gefrustreerd achter de pc heb gezeten, wachtend tot weblog.nl weer online was, heeft het bijna mis. Dat ‘bijna’ zit ‘m in ‘de hele tijd’. Er is ook nog gelopen, gewerkt, op visite gegaan, enfin, alles wat een mens zo in het dagelijks leven doet. En ja, af en toe kijken of er leven in mijn weblog zat. Niet dus, en de informatie van alle mensen die naar verondersteld wordt dag en nacht hebben gezwoegd om de migratie tot een goed einde te brengen was summier. ‘We werken er aan’, ‘nog even’  en zo. Maar dat het zó lang moest duren kon niemand bevroeden. En we zijn er nog niet!
Goed, even een terugblik op de afgelopen weken.  Ik hou het kort.
Woensdag 24 augustus:  duurloop van ca. 70 minuten.  Het begon wat stroefjes, en dat terwijl ik die 100 minuten die op het schema stonden de dag ervoor (dinsdag) niet heb gelopen. Het waren slechts dertig minuutjes. En dat was niet alleen vanwege het ongelofelijke k*tweer, maar vooral omdat mijn lijf niet wilde. De terugslag dus van de afgelopen weken met voor mijn doen intensieve trainingen gelardeerd met korte wedstrijdjes. Maar naarmate de woensdagavondtraining vorderde – we kwamen onder andere door Meer en Bosch en landgoed Ockenburgh inclusief een stuk fraai bloeiende heide – ging het beter en op de terugweg liep ik opeens fluitend met Jan op kop.  Die training zat dus weer mooi in de pocket.
Donderdag 25 augustus:  rustdag.  Mijn vrije dag, maar veel heb ik niet gedaan.  
Vrijdag 26 augustus:  niet gelopen, een gewone werkdag.  ’s Avonds naar het verjaardagsfeest van de schoonvader van mijn dochter gegaan. In Rotterdam Alexander.  Een huis vol visite, gezellig druk. Later in de avond bracht onze schoonzoon ons thuis. Meteen naar bed. Nou ja, niet helemaal meteen, eerst eens kijken of mijn weblog al online was. Helaas, noppes.
Zaterdag 27 augustus: héél vroeg op. Ik zag dat als een teken dat ik kon gaan hardlopen. En dat heb ik dus gedaan. Om acht over zes stond ik buiten en ging in een heel rustig tempo op weg. Er stond een lange duurloop op het programma, 150 minuten. Twee-en-een-half uur dus. Uiteraard had ik later met Groep 5 kunnen meelopen, maar ik had een afspraak om naar Haarlem te gaan en wilde daar niet al te laat zijn. Het was wel zo rustig zo vroeg in de ochtend. Ik liep naar Meer en Bosch, daar liep ik een paar rondjes en vervolgens ging ik verder, via de Kijkduinseweg naar de Puinduinen en vervolgens naar Ockenburgh en Madestein.  Steeds in een rustig tempo. Gelukkig is het al die tijd droog gebleven. Uiteindelijk had ik na thuiskomst 2: 41’ afgelegd, mooi zat.
’s Middags werd het uitgesproken regenachtig, constant en met bakken kwam het hemelwater naar beneden.  Ik had afgesproken met Karin op station Den Haag CS, we gingen naar De Hallen in Haarlem voor een expositie. In Haarlem aangekomen eerst wat gelunchd bij Brinkman, de befaamde taveerne waar Godfried Bomans en Harry Mulisch regelmatig kwamen eten.
De expositie was bijzonder: het Hollands landschap, gezien door de ogen van en geschilderd door bekende kunstenaars van vroeger en nu.

Zondag 28 augustus:  geen Kerkpolderloop, ook al was het de laatste van het seizoen! Gek, tot het moment van opstaan was ik vast van plan om te gaan. Er nog één keertje een vijf kilometer uitknallen. Maar ik voelde aan mijn lijf dat een flitsende tijd er waarschijnlijk niet in zat, bovendien was het bedroevend slecht weer: regen, regen, regen en nog eens regen.
Het werd een oersaaie zondag , die ik grotendeels heb besteed aan het opruimen van allerlei paperassen en overige rommel.  ’s Middags een beetje geslenterd in de stad en wat losse dingetjes gekocht voor het avondeten. En ’s avonds de laatste aflevering van Zomergasten gezien met de sympathieke spraakwaterval Verhofstad. Aan het eind van de uitzending riep Jelle Brandt Corstius op om lid van de VPRO te worden, wat eigenlijk tegen de regels is. Daar hadden we wel wat vragen over op mijn werk.
Maandag 29 augustus: toch bepaald niet mijn favoriete dag,  was heel wat dynamischer. Best veel gedaan op mijn werk en ’s avonds een supertraining! Op het programma stond een baantraining met 12 x 400 meter snel, met negentig seconden tussenpauze.  Eerst uiteraard een kilometer of anderhalf ingelopen, daarna wat korte versnellinkjes bij wijze van warming up en daarna het programma. Meerdere groepen waren ook bezig op de baan. Het idee was om rond de 1:50’ te lopen, dat was hard zat. Mocht je op het laatst het gevoel hebben wat sneller te willen en te kunnen, dan mocht er een schepje bovenop.  Na een rustige eerste 400 m (met z’n allen in 1:54’) ging het steeds wat sneller, totdat we een paar keer onder de 1:40 kwamen.  Jan en Ilse wisten er de allerlaatste- twaalfde - keer zelfs 1:24’ uit te persen!! Dat redde ik niet, maar daardoor liep ik wel 1:37 of zo.
Dinsdag 30 augustus:  twee interviews op één dag: een met onze nieuwe commissaris Eric Eljon voor de interne nieuwsbrief, en ’s avonds in ons clubhuis  met Wim Derksen, directeur Sociaal Planbureau en ultraloper. Aanleiding was een boek dat hij onlangs heeft  geschreven over zijn hardloopavonturen. Ik heb ter voorbereiding van het boek al een groot deel ervan gelezen en ik voorspel dat het een regelrechte hit gaat worden. Zodra het officieel verschijnt (begin volgende week) zal ik het boek recenseren.
Woensdag 31 augustus: geweldige training, duurloop met een aantal flinke tempoversnellingen, zeg 4 maal 3 minuten. Het ging heel goed, de oude man (moi) ging als een speer. Dat een goede training niets zegt over de wedstrijden die je loopt bleek zondag wel, maar daarover straks meer.
Donderdag 1 september: voor mezelf 70 minuten gelopen, duurloopje dus. Dit als goedmakertje van afgelopen dinsdag, waarop ik minstens 90 minuten had moeten lopen.

Vrijdag 2 september:  tussen de middag in Hilversum 35 minuten gelopen. In mijn eentje, want collega Siebrand was er niet, hij had een ‘papa-dag’.  Fotocamera mee, deze mooie heide-plaatjes gemaakt.
Zaterdag 3 september: Doornvogels-wandeling! Ditmaal Kinderdijk, met Alblasserdam als startpunt. Daar kwam ik zowaar een hele groep van Haag Atletiek tegen! Grappig. Het werd trouwens een mooie wandeling, waarbij moet worden vermeld dat ik nog nooit in Kinderdijk ben geweest! En dat in Zuid-Holland. Mooie molens, pittoreske doorkijkjes. En mooi weer, eindelijk!
’s Middags in Scheveningen de boekpresentatie bijgewoond van Wim Derksen. Zijn boek, getiteld ‘Loopgek’ gaat beslist hoge ogen gooien! Althans, voor zover ik hetkan beoordelen.  Echt een heel leuk, prettig en helder geschreven boek vol hardloopverhalen.


Zondag 4 september: Vlietloop. Met de beide Jannen en Paul K. naar Voorschoten afgereisd. Het is en blijft een mooie loop. Ik liep als een zonnetje, maar de eindtijd viel mij toch wat tegen: 1:21’ op de 10 EM. Je wordt ouder papa…. Na afloop biertjes gedronken op het terras van wat volgens mij de enige uitspanning in het centrum is.

3 opmerkingen:

Tiny zei

Wat een clownerie bij weblog!!

Richard zei

Hey Fred, even terug gewandeld naar het begin van jou noodblog. Jammer dat ik het niet eerder gezien/gelezen heb anders had ik zeker eerder langs gekomen, maar vanaf nu zal ik jou verhalen weer met plezier volgen.

Richard zei

nog meer jammer, je had mooi even een bakkie kunnen komen doen in Alblasserdam op 3 september. Pracht omgeving hé, daar loop ik uren in, maar ik vind de duinen ook wel onwijs gaaf en die heb ik hier weer niet.