vrijdag 1 juni 2012

Varen over Loosdrechtse baren


Wij hadden gistermiddag ons jaarlijkse bedrijfsuitje, dat ditmaal gekoppeld was aan het afscheid van collega Merel. Dit vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.
Op dit blog beperk ik mij tot het uitje zelf, dat - ondanks het matige weer - een succes mag worden genoemd. Eigenlijk was het een heel eenvoudig concept: met zo'n veertig man, verdeeld over vijf sloepen, gingen wij de Loosdrechtse Plassen op. Vervolgens werd een mooie boottocht gemaakt met als startpunt Kortenhoef, waarna wij onder meer Vreeland passeerden en vervolgens Loenen aan de Vecht, met die aardige optrekjes aan het water.


Hier wonen mannen 'met een goed karakter' zoals mijn vroegere buurvrouw placht te zeggen, altijd met die veelbetekenende knipoog en het welbekende 'geld' gebaar tussen duim en wijsvinger. Zo kwamen wij langs het huis van Rijkman Groenink, althans dat wist een collega ons te vertellen. Een heel aparte architectuur. Tja, je moet er van houden...

Wij kregen ook een puzzeltocht mee met vragen die je onderweg kon beantwoorden. De vragen varieerden van 'hoeveel bomen staan er achter elkaar op locatie X' en 'welke vogels broeden er tussen de rietkragen' tot 'Uit welke stad komt de woonark uit 1076(!) die je onderweg passeert'. Echter hebben wij best wat vragen open moeten laten omdat de aanwijzingen domweg niet (meer) te vinden waren. Ook maakte een limerick deel uit van de opdrachten.
Hoe dan ook vielen wij niet in de prijzen na afloop omdat iemand vergeten was het ingevulde formulier in te leveren...


Wat het weer betreft: dat was aanvankelijk redelijk, maar het werd allengs minder en onderweg begon het zelfs te regenen, maar gelukkig niet tè erg. Een van onze collega-passagiers had zelfs een paraplu meegenomen maar dat ging niet helemaal goed: er stond aardig wat wind wat van meet af aan al duidelijk was, onder meer door de golfslag: die was vrij sterk voor een binnenmeertje...

Het lopende buffet naderhand was een succes, daarna werd er muziek - ook verzoeknummers - gedraaid door onze DJ's Siep en John, en werd het afscheid van Merel gevierd. Er waren cadeautjes, toespraken en ook waren enkele oud-collega's uitgenodigd, hetgeen door betrokkene vanzelfsprekend zeer gewaardeerd werd.

Al met al was het een mooie dag voor alle betrokkenen, een dag die rond 22.00 uur werd afgesloten. Nou, misschien wel wat later, maar Nils en ik konden al iets eerder met Mariska terugrijden, zij bracht ons naar Station Hilversum waarna wij ieder ons weegs gingen. Tegen het middennachtelijk uur was ik thuis. En toen was het alweer 1 juni!

Geen opmerkingen: