zondag 10 mei 2015

Moederdag

Het zal niemand zijn ontgaan: vandaag is Moederdag! Dat vieren wij in huiselijke kring, met maar liefst vier aanwezige moeders (schoonmoeder, eega, schoonzus en dochter) waarbij de moederdagtaart en de klassieke aspergemaaltijd met ham, eieren, culinaire aardappeltjes en botersaus niet vergeten zal worden.

Menigeen heeft gemengde gevoelens over moederdag: 'supercommercieel' is de meest gehoorde kritiek. Dat is zeker waar, maar toch doen wij er (bijna) allemaal aan mee, al is het maar in de vorm van een bloemetje of bezoekje. Uiteraard speelt de commercie daar handig op in. Moederdag heeft iets universeels, wij hebben allemaal een moeder (gehad), het is de vrouw die ons negen maanden lang - soms korter - heeft gedragen, vanaf het moment dat wij niet meer dan een samensmelting van ei- en zaadcel waren tot het ogenblik van geboorte in dit leven.



Mijn moeder is in 2000 overleden. Niet uit sentimentaliteit, maar meer als postuum eerbetoon - of dankbaarheid - enkele foto's van mijn moeder en mijn persoontje in verschillende fasen van ons leven. In plaats van bloemen!

Geen opmerkingen: