donderdag 14 februari 2013

Lange wintertempo's

Echt vroeg was ik niet thuis woensdagavond, maar vroeg genoeg om mij snel om te kleden en op tijd bij de vereniging te zijn. Er stond een pittig programma op het pro... eh, het zou een pittige training worden.

Ook nu was het aan de frisse kant, maar naar mijn gevoel niet zo bar koud als afgelopen maandag. Er deden ook aardig wat mensen mee aan de training, uitgaand van Groep 5. Uiteraard de allertrouwsten, Eveline, Ellis, Ellen, Rob, Ilse en Dick, daarna de redelijk getrouwen Yvette, Fred, Hans de P., Patrick, Peter en Cor. Zal je altijd zien dat ik er een vergeten ben, bij voorbaat sorry! Oh ja, Wim was er weer op zijn fiets, onze trainer die ons - en vooral de dames - tot een meer dan behoorlijk loop-niveau heeft weten te brengen

We liepen via de duinen richting Kijkduin. Op de schaarsverlichte paden verleenden onze schaduwen in combinatie met de roep van bosuilen een spookachtige, Twinpeaks-achtige sfeer aan de omgeving. Wij liepen door via het duinpad, richting Terheijde. Zó ver zijn wij niet gekomen. Wel zijn wij een kilometer daarvoor, bij het punt waarop je het duinpad uitkomt en linksaf naar beneden gaat naar de Monsterseweg, weer dezelfde weg teruggegaan.

De tempotrainingen waren pittig - zeker voor mij - en bestonden uit 6-4-4-2 minuten, en dat tweemaal. Heftig, temeer omdat de tempo's snel en op overwegend glooiend terrein werden gelopen. Het kostte mij moeite om de groep bij te houden (stokkende adem en zo), meestentijds liep ik helemaal achteraan. Maar Cor ging ook niet zo hard als normaal dus helemaal eenzaam was ik niet. Bij de laatste tempo ben ik afgehaakt en ben naar huis gelopen. Bruto tijd (inclusief inlopen naar de club en 'gewoon' inlopen) 1 uur en 40 minuten.

 
Thuis heb ik mij gewassen en omgekleed, waarna ik weer naar de club ging, op de fiets. Het was héél rustig vanavond, maar de mensen die er waren behoren wel tot de gezellige incrowd. Vele koetjes en kalveren passeerden de revue, onder andere over films, theater en een mogelijk reisje richting Texel, waar Joop Nennie en ikzelf een keer willen praten met 'vogelman' en ex-voorzitter Andri Binsbergen over veteranenatletiek, in de jaren tachtig een 'hot item' bij de vereniging.

Geen opmerkingen: