vrijdag 31 juli 2015

Duur door de natuur


Vanmorgen, anderhalve dag na de lange duurloop, ging ik op weg voor een langzame duurloop van zo'n tachtig minuten (netto). Deze stond voor de zaterdag gepland, maar dan ben ik er niet, want er staat een wandeling met De Doornvogels op het programma. Dus dan maar vandaag. Heerlijk loopweer, zonnetje - hij is er weer! - , wat wil een mens nog meer? Of wat wil een loper nog meer?

Deze solo-duurloop ging in een aanmerkelijk rustiger tempo dan woensdag: ruim zes minuten per kilometer. Inlopen vanaf huis via Laan van Meerdervoort en Bosjes van Pex naar de Laan van Poot, waar de fitwalkers net van start gingen voor hun trainingsronde. Mooie trotse borden bij de ingang. Haag is kampioen van Nederland (heren bij het NK Teams). Zojuist hoorde ik trouwens nog heel goed nieuws voor Dara Obot, die bij de Olympische Spelen voor de jeugd een mooie prestatie heeft neergezet. Maar dit even 'off the record'.


Daarna even een kijkje nemen in het krachthonk. Trainer Arie en Willem van Neerschoten (87 jaar en vanaf 1949 lid) waren daar bezig en ik deed zelf nog twee lichte bankdrukoefeningen. Daarna op het grasveld een half uurtje rondjes gedraaid. Vervolgens een paar keer het gras afgewisseld met het asfalt om de baan, waarna ik tweemaal in een rustig tempo de ronde van de 9-uurs estafette liep. Ik deed daar beide keren 12 minuten over.

Iets heel anders nu: dit weekend is tuin-vlindertelling! Voor de liefhebbers. Bij ons in de buurt zijn de laatste tijd weinig vlinders te zien, maar nu we een warm weekend tegemoet gaan is de kans aanwezig dat we er meer zien. Hoe het werkt kun je hier lezen!

Heel bijzonder was wel de kolibrievlinder die ik vandaag in een paar huizen verderop in de voortuin zag fladderen. Waarom-ie kolibrievlinder heet maakt dit in allerijl gemaakte filmpje duidelijk. Met excuses voor de slechte kwaliteit: haastige spoed...


Voor de rest nog wat foto's van de wandeling door de duinen gisteravond. Morgen meer denk ik, de camera zal tijdens de Doornvogels-tocht niet ongebruikt blijven...


Geen opmerkingen: