donderdag 19 april 2018

Hot April

Het is vandaag in meerdere opzichten een bijzondere dag. Voor menigeen zal die vooral in het teken staan van veel zon en warmte! En de komende dagen blijft dat zo, dus weinig reden tot klagen.

Voor de cultuurbarbaar persoonlijk betekent het dat de vrouw die het al jaren - onbegrijpelijk, wat u zegt - bij hem uithoudt vandaag jarig is.

En wie ook jarig is: zijn weblog, blog of hoe je het wilt noemen. De Cultuurbarbaar is inmiddels 14 jaar online! Nog geen jubileum, maar toch. Het lijkt de dag van gisteren dat ik er mee begon. Wanneer ik er mee ophou? Is nog niet duidelijk, misschien dat ik het volgend jaar over een iets andere boeg gooi. Elke dag (ook) een tekening of zoiets, maar goed dat is nog maar een losse gedachte. Zou voor mij meteen een stok achter de deur zijn.

De afgelopen dagen veel buiten geweest, wat niet verwonderlijk mag heten. Gistermiddag nog naar het strand geweest, voor de eerste keer dit jaar! Ik had meteen een taak: een krokodil van zand maken voor kleindochter Chloë. En ook nog met frisse tegenzin pootje gebaad, zeg maar rustig voetje gebaad.

Volgens mijn tomtom heb ik de afgelopen week al 78.119 stappen afgelegd, dus ik kom ruim aan mijn half uur beweging per dag.
Zo ook gisteren. Uiteraard eerst een ochtendwandelingetje, ontbijt klaarmaken, even achter de pc en dan naar het krachthonk. Of het door het mooie weer komt of iets anders, maar het was vrij rustig gisterochtend. En afgesproken is het niet, maar we stonden en allemaal geel op!

 

Naast de gebruikelijke wandelingetjes en fietstochtjes van en naar de Jumbo, AH, Westduinpark, Laan van Poot en overige bestemmingen, is er ook weer getraind. Eigenlijk had ik er een hard hoofd in. Aanvankelijk gaf ik aan alleen voor het inlopen met de groep mee te gaan, maar het werd toch meer dan dat.

Op het programma stond een fartlek. toch wel een van mijn favoriete trainingsvormen. Echter werd het toch een behoorlijk zware training met veel klimmetjes en lange stukken tempo over onder andere de Puinduinen, het Westduinpark en Meer en Bosch. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik wel langer heb (mee)gelopen dan ik van plan was maar de training niet helemaal heb afgerond.

Vooral het - bij degenen die 'm al eerder hadden gelopen beruchte - 'klaverblad', waarbij de in 'snelheidsniveau' opgesplitste groep vier rondjes (nou ja, zeg maar rustig ronden) moesten lopen in 'eigen' (lees: flink) tempo. Voor mij ging het eerste rondje met Ana, Alice en Patty naar boven het puinduin op, pad volgen en dan langs partycentrum Ockenburgh terug naar het uitgangspunt bij 'de pomp'. Daarna had ik het wel gehad.

Op eigen gelegenheid teruggelopen/gewandeld. Warmte, gewicht en weinig 'duur' in de benen. Toch wel een tevreden gevoel over de dag.

Tenslotte nog wat 'groei- en bloei' plaatjes uit de directe omgeving. Het is tenslotte lente!




Geen opmerkingen: